O nas

Planinsko društvo Abanke je bilo uradno registrirano 28. februarja 1979 kot Planinsko društvo Jugobanka. Prvi predsednik društva je bil Lojze Slejko. Društvo ima prapor in logotip z ježkom. Leta 1990 se je društvo preimenovalo v Planinsko društvo Abanka in zamenjalo predsednika. Igor Žitko je uspešno vodil društvo vse do upokojitve, z ženo Marto pa sta še vedno med najaktivnejšimi člani. Nasledil ga je Janez Jakopič. Planinska društva ne smejo organizirati izletov v visokogorje brez navzočnosti vodnikov z licenco, zato je bilo društvo nekaj let neaktivno. Zdajšnja predsednica društva je Maja Moškrič, ki je planinska vodnica.

Vsako leto na občnem zboru sprejmemo napovednik izletov. Razpisani izleti so različnih težavnostnih stopenj. Za bolj pripravljene, tiste povprečne ali družinske bi lahko rekli in pa za manj kondicijsko pripravljene.

Vodstvo društva

Planinsko društvo ima predsednika in tajnika. Leta 2014 smo člani na Občnem zboru sprejeli sklep, da sta tajnik in blagajnik ista oseba.

Planinsko društvo ima Nadzorni odbor, ki ima tri člane, Upravni odbor pa sestavljajo predsednik, tajnik in trije člani. Nadzorni odbor ima nadzor nad delovanjem društva in pravico sodelovati na sejah in na občnih zborih. Naloga Upravnega odbora je, da izvršuje plan dela in izvaja finančni načrt.

Na občnem zboru 18. 1. 2018 so bili izvoljeni:

Predsednik: Maja Moškrič

Tajnik: Urška Konestabo

Nadzorni odbor: Tine Murn, Meta Paunovič in Majda Šter

Upravni odbor: Maja Moškrič, Urška Konestabo, Natalija Šega, Marjan Mrhar in Igor Žitko

 

 

 

 

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑